Тестове на терен [ВИДЕО]: Defender 2020

Ето накратко какви са ни първоначалните впечатления от Defender 2020. Видето е в края на текста.

1. Доста лек волан… е, в сравнение с Тойотата. Голям и с нежна кожа – не знаем как ще бъде в като се накаляте.

2. Системата за спускане по наклон е екстра – няма сравнение с тази, която слагат по тойотите (за справка – тези в тойотите те залепват на предното стъкло с резки спирания).

3. Има минимален лаг в натискането на газта – при Hilux-a е около 1 секунда.

4. Ще има версия с пружинно окачване, което с едни амортисьори OME BP-51 / Dobinsons MRA ще лепне супер. Това са регулируемите среден-висок клас – реално само те си заслужават ъпгрейда, понеже иначе на съвременните автомобили имат по-добро стоково окачване от стандартните entry level китове (тези до около 1200-1500лв на въпросните марки или други като TrailMaster които са по-разпространени напоследък в България).

5. Типтроника му е на обратно… или на Тойотата е на обратно – зависи кой от коя гледна точка го гледа. Малко е неудобен лоста и ни се стори като от компютърна игра, но явно се свиква с времето.

6. Много копченца – няма да се хареса на хората, които искат изчистено табло. Всичко важно все пак е на волана.

7. Хареса ни картата и ако има възможност за интеграция с истински офроуд карти, ще бъде супер. Има възможност да се слага на цял екран.

Вижте и нашето ревю за офроуд карти на вашия телефон.

8. Маската отпред е много ниско – не знаем как ще се подхожда в по-каменистите места. Ще си бъде изпитание.

9. Възможностите за модификация са сведени до минимум, което е малко неприятно за заклетите фенове на модела.

Предната броня – без да играе флекса на страничните калници, не си го представям (лично това за нас са недопустими „модификации“). Както се изказаха някои хора – да го бяха оставили на професионалистите това. До някъде е успокояващо, че поне AutoHome им прави палатката.

10. Малък избор от гуми за Defender 2020. Даже и базовата версия стоманените джанти са 18″… в световен мащаб са масово разпространени 16″ или най-много 17″. Ще има много малък „балон“ при отпускане на гумата, което ще направи много лесно спукването.

Вижте повече във видеото

Абонирайте се за канала.