Тестове на терен [ВИДЕО]: Defender 2020

Ето накратко какви са ни първоначалните впечатления от Defender 2020. Видето е в края на текста.

1. Доста лек волан… е, в сравнение с Тойотата. Голям и с нежна кожа – не знаем как ще бъде в като се накаляте.

2. Системата за спускане по наклон е екстра – няма сравнение с тази, която слагат по тойотите (за справка – тези в тойотите те залепват на предното стъкло с резки спирания).

3. Има минимален лаг в натискането на газта – при Hilux-a е около 1 секунда.

4. Ще има версия с пружинно окачване, което с едни амортисьори OME BP-51 / Dobinsons MRA ще лепне супер. Това са регулируемите среден-висок клас – реално само те си заслужават ъпгрейда, понеже иначе на съвременните автомобили имат по-добро стоково окачване от стандартните entry level китове (тези до около 1200-1500лв на въпросните марки или други като TrailMaster които са по-разпространени напоследък в България).

5. Типтроника му е на обратно… или на Тойотата е на обратно – зависи кой от коя гледна точка го гледа. Малко е неудобен лоста и ни се стори като от компютърна игра, но явно се свиква с времето.

6. Много копченца – няма да се хареса на хората, които искат изчистено табло. Всичко важно все пак е на волана.

7. Хареса ни картата и ако има възможност за интеграция с истински офроуд карти, ще бъде супер. Има възможност да се слага на цял екран.

Вижте и нашето ревю за офроуд карти на вашия телефон.

8. Маската отпред е много ниско – не знаем как ще се подхожда в по-каменистите места. Ще си бъде изпитание.

9. Възможностите за модификация са сведени до минимум, което е малко неприятно за заклетите фенове на модела.

Предната броня – без да играе флекса на страничните калници, не си го представям (лично това за нас са недопустими „модификации“). Както се изказаха някои хора – да го бяха оставили на професионалистите това. До някъде е успокояващо, че поне AutoHome им прави палатката.

10. Малък избор от гуми за Defender 2020. Даже и базовата версия стоманените джанти са 18″… в световен мащаб са масово разпространени 16″ или най-много 17″. Ще има много малък „балон“ при отпускане на гумата, което ще направи много лесно спукването.

Вижте повече във видеото

Абонирайте се за канала.

Discover more from 4x4 Къмпинг

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading