Подготовка за приключение

За подготовка на приключение, ние вече споделихме нашия къмпинг списък, като наблягаме и на офроуд екипировката с цел безопасно преминаване на препятсвията. Като тръгнете да планирате, добре е да спазвате принципите на „не оставяй следа“.

Сега ще обърнем внимание на нашата енергийна независимост.

Като експерти в енергийната независимост, RedArc Electronics знаят колко е важно да поддържате безпроблемно функционирането на вашата електронна система на 4х4 автомобил, кемпер, ван или лодка. Преди да тръгнете към следващото си пътуване, помислете за следните съвети, за да превърнете пътуването в удоволствие, а не в бедствие и оцеляване.

Подготовка за приключение: Мониторинг на мощността

Информацията за мощноста и консумацията. Мониторингът в реално време е от изключителна важност показател, с който можете да следите вашата допълнителна батерия и текущата консумация. Визуализацията на данните ви позволява да следите състоянието на:

Един от инструментите, които използваме
  • Дисплей за състояние на зареждане – показва процента на заряд, който имате в батерията
  • Индикатор на времето за разряд – показва ви колко време ви е останало, преди батерията ви да бъде източена
  • Консумирани ампер-часове – колко ампер часа сте използвали
  • Дисплей на текущия разряд – колко ток се консумирате в реално време
  • Зареждане на ток дисплей – колко ток се зарежда в реално време

Вижте и в другата ни статия за мобилните приложения, как може да следите тези неща.

Подготовка за приключение: Поддържайте Вашите настройки

Проверете батериите си, за да се уверите, че те ще издържат по време на пътуването . Поддържането на батериите в добро състояние преди и след завръщането ви от пътуването е от съществено значение. Когато вашият автомобил или  каравана не се използва, също толкова важно е правилно да ги зареждате, за да удължите живота на батериите си.

Неизползваните напълно заредени батерии трябва да седят на показания между 12,7-12,9 волта няколко седмици, преди да се нуждаят от по-нататъшно презареждане. Инвестирайте в качествено зарядно устройство, което е подходящо за вашата настройка.

The Manager 30 има вграден режим за поддръжка на батериите и няма да ви се налага да взимате отделно такова.

СЪВЕТ: 10% ПРАВИЛО Изберете зарядно устройство, което е равно на поне 10% от капацитета на вашата батерия. Например за батерия от 100 Ah ще е необходимо зарядно 10-15A, докато за батерия 150Ah ще е необходимо 15-20A.

ПРОБЛЕМ: Ние притежаваме няколко устройства за захранване и необходимостта да ги зареждате ежедневно и едновременно може да бъде трудно, когато нямате достатъчно 12 V изводи.

РЕШЕНИЕ: Допълнителни 12V изводи! Предлагат се в различни комбинации и цветове, има гнезда, които да отговарят на вашите нужди. Наличието на допълнителни гнезда ще ви позволи да зареждате всичките си устройства чрез USB или гнездо тип запалка. Няма повече компромиси за това кой да си задеди пръв телефона!

12V изводи
нашите 12V изводи

НЕ СЕ забиваме сред нищото

Представете си, че сте заседнали насред нищото с вашия автомобил и паднал стартов акумулатор. Инвестирайте в аварийно стартерно устройство, с което ще имате спокойствие, ако нещо се обърка, то новият ARB Jump Starter ще се побере във вашия джоб, ще действа като зарядно за вашите устройства.  


https://4×4-camping.com/shop/улеснения-комфорт/енергийна-независимост/arb-jump-starter-подаване-ток/

RedArc BCDC за повече мощ

Когато желаете да сте на спокойно място за бивак извън мрежата, се нуждаете от достатъчно мощност за времето на престоя. Със серията на RedArc BCDC система ще имате увереност да останете извън мрежата по дълго време,


Качествената BCDC надстройка ще зарежда батериите ви бързо, докато сте в движение и ще ви позволи да използвате слънчевата енергия, със соларно одеало,  когато сте разпънали бивака. При вързани постоянно соларни панели, уреда първо черпи целия наличен заряд от тях посредством качествен и вграден MPPT регулатор и останлата част я взима от алтернатора.

RedArc BCDC Бордово Зарядно Втори Акумулатор
https://4×4-camping.com/shop/автомобилна-електроника/redarc-bcdc-бордово-зарядно-за-втори-акумулато/

Ние вече дълго време използваме в нашите приключение зарядното на RedArc Electronics BCDC1240D, което ни позволява да имаме винаги фризер със студена бира, както и да сме заредили нашата фото и видео техника или пък да отговаряме от гората на вашите запитвания и оферти.

Може да разгледате нашата система в наше видео тук.

Discover more from 4x4 Къмпинг

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading