Тестване на терен – мобилно приложение e-SOS

Продължаваме рубриката ни за полезни мобилни приложения на приключенеца. Ако сте пропуснали предишната статия, може да я видите тук.

Бяхме поканени да тестваме на терен едно приложение за безопасност e-SOS. Това приложение все още е в процес на разработка и се тества. Ще бъде безплатно. Разработено е съвместно между Vivacom, ДЗИ и Сирма Груп Холдинг.

Тествахме приложението съвместно с Кирил Николов -Дизела, който на първи август се отправи на поредното си предизвикателство. Маршрутът Е4 с дължина 240 километра и преминавайки за 48 часа през Витоша, Верила, Рила, Пирин до Славянка. Стартът беше на площада в квартал Драгалевци, през 5 планини в десета до връх Гоцев връх. За целта споделихме мобилните си номера и имейлите си и добавихме Дизела в eSOS приложението ни, като вече можехме да го наблюдаваме по маршрута.

За да го посрещнем, ние се качихме до х. Македония.

Кирил Николов-Дизела пристига на х. Македония от Голям Мечи връх

По график скоростния маратонец трябваше да дойде в 06:00 сутринта, но поради сложността на терена и нуждата от почивка на предния пункт на х. Рибни Езера, имаше закъснение от около час. Въпреки това Николов беше във видимо добра кондиция и даже успя да отговори на някои от въпросите на неговия екип. Всъщност по пунктовете са се редували три екипа и са се сменяли „пейсъри“ – наистина сериозна организация се иска за това!

Бърза почивка за маратонеца преди да продължи към Пирин

Екипа, който го съпровождаше, имаше пълен набор от дронове и снимачна техника. Даже ел. захранването в хижата се узорваше да го поддържа. В случая би им било добре, да имат в техните джипове и ванове една допълнителна 12V система, която ние може да изготвим.

Няколко думи за приложението…

При стартиране мобилното приложение иска задължително одобрение на няколко декларации в това число са Политика за Защита на личните данни, Общите условия, навършени 14 годишна възраст и други допълнителни , но не задължителни. В приложението e-SOS могат да се въведат и важни данни като кръвна група, алергии, заболявания, прием на лекарства и други, които да предоставят на спешните екипи правилна насока за животоспасяващи ситуации. В менюто има опция да се добяват близките Ви за споделяне на точното местоположение и здравно досие с избраните спешни контакти. Чрез бутона SOS имаме възможност за директна връзка с екипите на 112.

В заключение за приложението

Приложението за момента му трябва още доработка, за да бъде допълнение към вашите джаджи за приключения. Следете за неговото развитие.

Другите участници, които следяха маратонеца, също като нас, се оплакаха, че не го засичат. Имахме проблеми и при актуална информация за положението – примерно при пристигането му на х. Македония, според e-SOS Николов все още беше преди х. Рибни езера!

За да видите ние какво още правихме в Рила и какви места посетихме, ще подготвим подробен видео-репортаж, както другите наши приключения.

Къде ли е тази гледка? Следете ни за да разберете!

Discover more from 4x4 Къмпинг

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading