Слънчеви системи за Вашият мобилен дом

Впрегнете енергията на слънцето с иновативните и най-съвременните соларни панели. Лесни за използване, тези соларни панели са проектирани да допълват система за зареждане на акумулатора на Вашия автомобил. 

Photo by Jonatan Pie on Unsplash

Оборудвани със соларна система можете да си осигурите енергийна автономност и да прекосите границите, които никога не сте смятали за възможно. Слънчевата енергия лесно се преобразува и зарежда Вашите устройства през целия ден. Нашата гама включва стандартни  фиксирани соларни панели,  преносими соларни панели,  соларни одеяла ,  самостоятелни регулатори  и широка гама от слънчеви аксесоари, включително кабели и адаптери за лесно свързване.

Соларните панели са изработени от висококачествени монокристални цилиндрични клетки от един кристален силиций (моно-Si), проектирани да бъдат прикрепени към тавана на караваната, кемпера или да се поставят на стойка пред бивака. Произведени в Германия панелите са със всички необходими сертификати и стандарти за качество – покриват стандарти за използване в природата IP67 (ударо и водоустойчивост). Изберете подходящият за Вас размер на панела, волтаж, които да отговарят на изискванията на вашия автомобил и устройствата за зареждане.

Tiha Rila Camping Тиха Рила Къмпингуване
Лагера спи, разбира се не и аз

Ако желаете да сте мобилни, се насочете към преносимте соларни панели. Те са изключително полезни за къмпинг, бивакуване на открито и навсякъде където пожелаете. Панелите са снабдени със здрава алуминиева рамка и стойка, чрез която може да сте сигурни, че панела няма да се усуква и ще е в подходящ ъгъл срещу слънцето. Изключително компактен и лесен за употреба.

Соларните одеала също са алтернатива за експедиции, в които размера на багажа е от голямо значение. Te се сгъват в много компактен вид и са изключително леки за транспортитане. В допълнение можем да Ви предложим и цялостно решение, което ние използваме в нашия Hilux, за енергийна независимост – преобразувател на слънчевата енергия на REDARC, който гарантира, че захранването с 24V и 12V слънчеви панели е на правилното напрежение за ефективно зареждане на батериите. А докато пътуваме до следващото приключение, REDARC BCDC-то ни зарежда през алтернатора на Hilux-a.

Понеже всеки overland-ърски ван или високо-проходим автомобил са индивидуални според нуждите и терените, които ще преодолява, то предлагаме и монтажни елементи и други аксесоари, за да осъществите Вашият цялостен проект за енергийна независимост – точно така както Вие го искте според вашите нужди.

Планирате продължително пътуване? Вижте, какво можем да ви предложим за енергийна автономност: зарядни устройства DC-DC, гама REDARC, соларни панели и одеала на PreVent Германия!

Вземете Соларните панели за да затворете цикъла на 12V инсталация от ново поколение, за да планувате пълноценно Вашата експедиция към нови граници!

2 thoughts on “Слънчеви системи за Вашият мобилен дом

 1. Имам сто ампера тягов банер акомулатор. През лятото издържа до една седмица при престой без палене на двигател. Имам и сто и четеридесет вата панел,който съм свалил понеже се налагаше да правя ремонт на покрива. Сега се чудя дали въобще да го сложа пак,защото рядко се задържам на едно място повече от 3- 4 дена. Може би едно соларно одяло ще е по-практично да го разгъна в случай на нужда. Колко години е живота на соларното одяло,колко струва ,каква е площта и мощността и колко време ми е нужно да го разгъна и включа към контролера?

 2. Отговаряме първо на въпросите ви, но имайте предвид, че не сме запознати с вашата система:

  – Гаранцията, която се дава от немския производител, е две години. Не сме тествали одеяло повече от този период. Факта, че се използва в приключенски експедиции успешно, смятам, че само говори за качеството
  – Сгъването и включването към контролера (соларния регулатор) става буквално за секунди чрез SAE конектор. Към комплекта върви качествен MPPT соларен регулатор, ако нямате такъв
  – Площта на най-голямото соларно одеяло в РАЗГЪНАТ размер е 560 x 1320 x 7,5 mm, в ПРИБРАН / СГЪНАТ размер 560 x 440 x 20 mm
  – Най-мощното соларно одеяло, което може да предложим за момента, е с мощност от 120W в комплект с MPPT соларен регулатор и нужните кабели. Скоро ще може да се поръча и без соларен регулатор. Очакваме в най-скоро време да излезе от тест и такова с ETFE покритие и 130W мощност, което идва с редица предимства като възможност за „самопочистване“, по-издръжливо на надраскване и по-ефективно усвояване на енергията от слънцето.

  Не сме запознати с вашата система и как е вързана, за това ще разкажем в общия случай.

  – Считаме, че имате система, която зарежда тяговия ви акумулатор от алтернатора на МПС-то, докато двигателя работи, като нашите REDARC The Manager 30 / BCDC1225D / BCDC1240D
  – Считаме, че вече имате соларен регулатор (по-често срещан в къмпингарските среди като „контролер“)

  Предимствата на соларното одеало пред статичния панел са:

  – МПС-то ви е на сянка, докато соларното одеало може да го изнесете на слънце с достатъчно дълъг кабел
  – Не сте ограничени дали акумулатора ви ще е в МПС-то или в кутия до вас, докато ловите риба, например

  Не се колебайте да се свържете с нас през страницата за контакти за по-подробна безплатна консултация: https://4×4-camping.com/contact-us/

Comments are closed.

Discover more from 4x4 Къмпинг

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading