fbpx

Мобилни Приложения за Приключенеца – Първа Част

Това е първата част от блог-серии „Мобилни Приложения за Приключенеца“, в който ще споделяме какви мобилни приложения биха били полезни, докато пътешествате. Ще се радваме да споделите и вие какво използвате!

Offline Survival Manual

Безплатно приложение

Има богата информация във вид на текст, разпределен по категории, включително енергийна автономност, комплекти, основна медицина, изграждане на убежище и много други.

В приложението има линкове към артикули в Амазон – по този начин всъщност се спонсорира.

iOverlander

Безплатно приложение

Представлява карта с множество полезни места – включително места за:

  • платено къмпингуване
  • диво къмпингуване
  • забележителности
  • авто механици и отзиви за тях (особено полезно, ако пътувате в чужбина)

Хубавото на това приложение е, че източника е на хора, които реално са били там (обикновено се прави през локацията и снимки) – недостатък е, че информацията може да не е на 100% достоверна или да не е актуална (може да се види от кога е последното посещение на мястото и мнението). Понеже е безплатно приложение, не се гарантира дали не влизате в забранена зона или частна собственост (освен ако не е отбелязано по някакъв начин). Приложението е понякога доста бавно, поради данните, че се пазят на собствен хардуер на създателите.

След регистрация имате възможност да добавят и свои места (включително и снимки) или да коментирате към вече отбелязани такива, както ние сме правили за България (някои от тях са описани и в нашия блог).

OruxMaps

Безплатно приложение

Навигация с голям набор от безплатни карти, включително и офроуд такива. За България специално се поддържат BG Mountains.

За да е безплатно приложението, трябва да си го свалите от сайта, понеже според Google Store не можело такова приложение да се разпространява безплатно (не отговаря на политиките им).

Накрая един tip: за да не инсталирате ръчно BG Mountains, може да го направите като натиснете на иконката, която е горе вдясно, избирате Switch Map и от списъка избирате BG Mountains.

To be continued…

Това са първите три приложения, които и са безплатни и биха ви помогнали за вашите пътешествия. А вие какви приложения използвате? Ако искате да пишем за тях, споделете ни!