Мобилни Приложения за Приключенеца – Първа Част

Това е първата част от блог-серии „Мобилни Приложения за Приключенеца“, в който ще споделяме какви мобилни приложения биха били полезни, докато пътешествате. Ще се радваме да споделите и вие какво използвате!

Offline Survival Manual

Безплатно приложение

Има богата информация във вид на текст, разпределен по категории, включително енергийна автономност, комплекти, основна медицина, изграждане на убежище и много други.

В приложението има линкове към артикули в Амазон – по този начин всъщност се спонсорира.

iOverlander

Безплатно приложение

Представлява карта с множество полезни места – включително места за:

  • платено къмпингуване
  • диво къмпингуване
  • забележителности
  • авто механици и отзиви за тях (особено полезно, ако пътувате в чужбина)

Хубавото на това приложение е, че източника е на хора, които реално са били там (обикновено се прави през локацията и снимки) – недостатък е, че информацията може да не е на 100% достоверна или да не е актуална (може да се види от кога е последното посещение на мястото и мнението). Понеже е безплатно приложение, не се гарантира дали не влизате в забранена зона или частна собственост (освен ако не е отбелязано по някакъв начин). Приложението е понякога доста бавно, поради данните, че се пазят на собствен хардуер на създателите.

След регистрация имате възможност да добавят и свои места (включително и снимки) или да коментирате към вече отбелязани такива, както ние сме правили за България (някои от тях са описани и в нашия блог).

OruxMaps

Безплатно приложение

Навигация с голям набор от безплатни карти, включително и офроуд такива. За България специално се поддържат BG Mountains.

За да е безплатно приложението, трябва да си го свалите от сайта, понеже според Google Store не можело такова приложение да се разпространява безплатно (не отговаря на политиките им).

Накрая един tip: за да не инсталирате ръчно BG Mountains, може да го направите като натиснете на иконката, която е горе вдясно, избирате Switch Map и от списъка избирате BG Mountains.

To be continued…

Това са първите три приложения, които и са безплатни и биха ви помогнали за вашите пътешествия. А вие какви приложения използвате? Ако искате да пишем за тях, споделете ни!

Discover more from 4x4 Къмпинг

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading