На гости на: Офроуд Машини

Запознайте се и с нашите варианти за партньорство!

От Януари 2020, Офроуд Машини е и официален представител на руските усилени брони с TUV сертификат Rival 4×4.

Днес сме на гости на един сравнително нов магазин в гр. София – Офроуд Машини. Официални вносители на австралийското окачване за оф роуд Terrain Tamer. Също внасят цял набор от оф роуд оборудване – от джантите до шнорхелите. А съвсем наскоро започват да внасят и покривни палатки.

Намираме магазина

зад магазин за бяла техника на южната дъга на околовръстното шосе, след Симеоновско шосе. На входната врата и прозорците стои гордо рекламно пано рекламиращо окачването на Terrain Tamer на фона на австралийската пустощ и един направен Land Cruiser 79 серия. Вътре ни посреща Йордан – собственика, с който имаме среща. На щандове са изложени няколко интересни оф роуд марки, включително ARB. IronMan 4×4, Terrain Tamer.

Сядаме да си поговорим в „чакалнята“, която представлява маса с основа от двигател и седалки от автомобил. Йордан ни разказва, че магазина го е преместил в София през 2017 година. В началото е предлагал по-евтини еквиваленти, но в последствие самите клиенти започнали да търсят по-качествени оф роуд стоки и така започнал да внася австралийското окачване на Terrain Tamer.

Няколко думи за Terrain Tamer

Както вече казахме Terrain Tamer са австралийска марка. Предлагат всякакви резервни части за 4WD, включеително радиатори с подобрено охлаждане, водни помпи, подсилени съединители, алтернатори, оф роуд филтри, втулки, лагери, ремъци, основи за втори акумулатор (за това последното се нуждаете от добро DC-DC зарядно като тези на RedArc, които може да намерите при нас).

Оказва се, че Йордан не е само търговец, но и запален оф роудър – показва ни татуировка с неговия джип, отгоре с покривна палатка! Говори достатъчно за приключенски дух. Споделя също така, че ходи и на състезания и сам разбира какво му трябва на човек. От такъв човек може да очаквате компетентен съвет, защото той самия се занимава с това.

Ставаме да

разгледаме в детайли

какво има по щандовете. Спираме се на шоковете на Terrain Tamer, над които стои дърворезба с емблемата на Тойота (е, разбира се, не очаквайте да се спрем другаде първо). Йордан показва дебелината и ушите на шока (там където се захваща), като обяснява колко повече са подсилени в сравнение с оригиналните такива на Хайлукса (пикапа на Тойота). Друго предимство са пружините – последните две намотки в горната част изтъняват. Това не е фабричен дефект, а по-скоро специфична характеристика – по-тънката част на пружината обира малките неравности (действа като бърза компресия), докато по-дебелата вече се грижи за по-големите неравности и така се постига изцяло механично по-добра возия. В случая разгледахме окачване с лифт кит от 2 инча.

До

щанда с окачването

има и други интересни неща като уширители на калници – особено важно ако слагате джанти с отрицателен офсет… Ако живеете в София, съвсем наблизо може да тествате вашите модификации в Манастирски Ливади, където има идеалните условия за тест в оф роуд градска среда (вижте видеото по-долу за да разберете, когато пътя все още няма дълбоки коловози).

Минаваме отзад, където има цял набор

джанти

на неизвеснтата, поне за нас, марка Thunder Wheels. Има както обикновени стоманени джанти с отрицателен офсет, така и bead lock (за екстремен офроуд или за каране в пясък).

Магазина на офроуд машини може да намерите на Околовръстен път 106Б, кв Драгалевци като той работи от понеделник до петък от 09:00 до 17:00 и събота от 09:00 до 15:00.

Уеб сайт: http://offroadmashini.com

Ако вие сте магазин, представител, организирате офроуд разходки и искате да покажете своите услуги или продукти свързани с офроуда, къмпинга или overlanding-a, свържете се нас за повече подробности през страницата за контакти.

Запознайте се и с нашите варианти за партньорство!

Discover more from 4x4 Къмпинг

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading