На гости на: Hardtop.bg

Запознайте се и с нашите варианти за партньорство!

Бяхме на гости на едит от търговците и вносителите на хардтопи и аксесоари за пикапи – Hardtop.bg.

Приближаваме сграда, на която стои отгоре соц надпис „Полимерстрой“ в софийския квартал Овча Купел. Отпред са паркирани двата пикапа на Hardtop.bg – последен модел Ford Ranger Wildtrack и Toyota Hilux Revo, които са оборудвани с флагшип моделите на продуктите, които предлагат и за които ще ви разкажем по-долу.

Една жена ни упътва къде да намерим офиса им – на втория етаж в сградата, където се помещават и други фирми. Вътре ни чакат двамата съдружници. На масата има прилежно оставени каталози на хардтопите, ролетните щори, както и на друга интересна марка – руската Rival 4×4 за усилени брони. Отстрани има екран, на който вървят демонстрационни видеа с представяния на продуктите им.

Ако търсите хардтоп за вашите нужди, ние от Офроуд Къмпинг България може да ви доставим хардтоп от алуминий, който ние лично използваме като снимките по-долу.

Разказват ни защо са се спрели на

Tessera 4×4

въпреки че има вече няколко вносителя в България на различни и качествени марки. Тази марка по нищо не отстъпва на вече отвърдените, като има някои неща за които човек да се замисли като решава как да оползвотвори пространството в легена на пикапа си. Това е най-вече здравината, която предоставя тази ролетна щора, в което се убедихме на живо.

Друго предимство е изключително бързото инсталиране. Поради добрата изработка, един хардтоп или ролетна щора може да се инсталират от 20 до 30 минути.

Споделиха, че са завързали контакти с руските Rival 4×4, които предоставят усилени брони от алуминиева сплав, но за тях може да ви разкажем някой друг път.

Слязохме долу при пикапите, за да разгледаме в детайли. Първо се спряхме на

Ranger-a с ролетната щора

От страни конструкцията е хваната около легена с 5мм дебела рамка, която допълнително придава здравина на товарното отделение. На рамката имаше напречни релси за инсталиране на допълнителни греди, а от към кабината имаше клетка с рол бар. Ако не ви е нужна клетка, може да имате по-дълго разстояние на напречените греди, като по-този начин сложите повече греди за по-добро разпределние на товара.

Тази щора не беше типичната хлабава щора, на която ламелите тракат при отваряне. При натискане на повърхността не хълтваха, а бяха като все едно отгоре има твърд капак. Цялата щора беше покрита с брезент, който допълнително предпазва от атмосферните влияния – дъжд, UV лъчи, прах.

Доказателство за здравината има и следното видео, на което попаднах.

Друго интересно нещо бяха вариантите за отваряне – може да се отвори, както цялата щора, така до средата като това става само с едно завъртане на механизма и пускане на щората – ключалката се заклинва сама в следващата свободна дупка. Полезно като не искате да отваряте цялата щора.

Предимството на тази щора, например пред твърд капак, е, че не е нужно да сваляте багаж от гредите, за да достъпите багажа си в легена. Също така, не е нужно първо да затваряте вратата и след това щората, за разлика от капаците, където трябва да се затвори първо задната врата и след това може да се затвори капака.

Къде се побира толкова голяма щора? Навива се в долния край, като оставя един джоб с края на легена. Този джоб, ще си помислите, че трудно бихте достъпвали неща, но всъщност може да се оползотвори добре с една кутия за оръжие – не е задължително да се използва по предназначение, както виждаме в съседно паркирания червен

Toyota Hilux с хардтоп

Хардтопа е производство на Beltop. Всъщност се оказва, че още през 70те години на 20ти век, Beltop са правили яхти и лакове за яхти, които са изключително здрави и не се надират толкова лесно. Освен това използват модерна технология за усливане на конструкцията (тип сандвич). С това те печелят по-ниско тегло, но същата товароносимост. Лаковото покритие е  взаимствано от яхтите, което предполага по-висока усточивост на надиране. Ясно го виждаме на червения Hilux – линия от клон, който е минал покрай кабината и е оставил черта, но спира точно там, където е хардтопа! Нещо с което малко производители на хардтопи може да се похвалят.

Веднага ни прави впечатление планките за товароносимост на гредите – 240 кг! Не е никак малко за хардтоп без метална конструкция, която да заема от вътрешното пространство – звучи като идеалното място за покривна палатка. На пипане сплавта е по-дебела от стената на легена заедно с ваната. Самите линии се преливат като заводски с цялостната визия на машината.

Вече споменахме и за качеството на боята – а имено, че трудно се надрасква, като видяхме няколко резки върху кабината, но нямаше нито една върху хардтопа (само прах от някоя скорошна разходка).

Вътре получавате шест допълнителни халки за пристягане на багаж, които имат и ролята да пристегнат хардтопа към легена. Всеки който има Hilux знае, че 4те заводски халки до никъде не стигат и трябва да се мислят сложни варианти.

Вътре поглеждаме и виждаме лепенка за съответсвие и TUV сертификат. За България на този етап не е важно, но ако ходите в чужбина е добре всяка една такава модификация да си я придружавате с нужните документи – това важи с особена сила за Германия, а нищо чудно да стане скоро и в нашата държава.

От страни виждаме, че има два различни прозореца – това е направено с цел да се видят вариантите от бъдещи клиенти (с какви прозорци може да оборудвате вашия хардтоп).

Вътре за осветлението се грижи една LED лампа, която е на батерии. Това е добре ако не се чувствате комфортно да се връзват кабели към електрическата система на автомобила.

Не на последно място, хората от Hardtop.bg са се постарали да уредят и гаранцията на новите автомобили с нужните документи, т.е. получавате документ-договор за признаване на гаранцията при инсталиране на този аксесоар – черно на бяло.

Вземете вашия нов хардтоп или ролетна щора от Hardtop.bg като споменете статията от https://4×4-camping.com за специална цена.

А вие с какво бихте оборудвали вашия пикап?

Create your own user feedback survey

Запознайте се и с нашите варианти за партньорство!

Discover more from 4x4 Къмпинг

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading