ВИДЕО: Офроуд по реката

Офроуд по реката – река Сушица и палатков лагер в махала Ряката под Белинташ.

С нетърпение очаквахме тази разходка с палатки! Най-накрая нощувка сред природата! Използвахме натрупалите се почивни дни около 24 Май, и макар че 26- ти е денят на европейските избори планирахме да се приберем навреме и да гласуваме.

През тези три дена, нашия хладилник се поддържа от системата ни за допълнителни акумулатори, наред с един соларен панел. Използвахме качествените продукти от нашия магазин за да си осигурим пълен комфорт – като масата и столовете на Darche и OzTent.

Мостово е село, което се намира на около 30 км южно от гр. Асеновград. Селото e разположено в родопския рид Добростан, на около 950 м надморска височина. Лятото e доста прохладно.

Отбелязали сме и мястото за къмпинг в iOverlander.

В началото на селото има църква и от нея в ляво продължаваме по черен каменист път по който караме директно по р. Сушиша, която е изключително колоритна, но не защото е пълноводна, а напротив. Името и показателно говори, че е пресушена и навремето е била с голямо корито по което сега минава пътят, който може да видите и във видеото ни. По протежението и има много полянки на които да се бивакува. В близост има много забележителности и активности за малки и големи:

  • манастир „Кръстова гора”
  • вр. „Караджов камък“
  • Ахмедова дупка или т.н Добростански бисер
  • светилище „Белинташ”
  • Катерачни обекти, както и маршрути за колоездене

Вижте повече във видеото по-долу.

Discover more from 4x4 Къмпинг

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading